Boris
kotikissa, syntynyt 28.4.1998

Boris on kotoisin Heikkilän raputilalta, Lokalahdelta. Boriksen sisarukset olivat jo muuttaneet uusiin koteihinsa, mutta "pikku" Boris (jonka nimi oli jo silloin Boris) oli koditon. Niinpä hän muutti meille kolmen kuukauden ikäisenä reippaana poikana. Kun menimme hakemaan Borista, niin olimme varautuneet pyydystämään puolivilliä kissaa jostakin navetan alla, mutta Boris olikin mitä kiltein pieni mies.

Boris on lyhytkarvainen ja väriltään kai ruskeatiikeri valkoinen. Erikoisuutena on puolikas häntä, noin 15 cm pitkä, jonka päässä on täysin ympyräinen koukku. Borista joskus kutsutaankin Henkarihännäksi. Boris on iso kissa, yli 6 kg. Luonteeltaan hän on hyvin rauhallinen ja leppoisa, johtuneeko siitä, että vertaamme häntä rexeihin...

Boris on ollut pari kertaa näyttelyssä kotikissaluokassa, mutta ei ole sanotummin menestynyt. Useimmiten tuomari vain naureskelee Boriksen omituista häntää.

boris

 

Doris
kotikissa, syntynyt 30.4.2000

Doris on kotoisin samalta Heikkilän raputilalta kuin Boris ja Brutus. Doris on itse asiassa Brutuksen siskopuoli, heillä on sama emo. Isästä ei ole tietoa. Doriksen hännätön veli Töpsykkä (Pekka Töpöhäntä) asustelee Turussa.

Doris on täysin hännätön, mutta hännän paikalla on pieni karvatupsu. Väriltään hän on melkein kokonaan valkoinen, siellä täällä on muutama siniraidallinen läntti. Doriksella on kirkkaan punainen nenä, joka loistaa kuin Petteri Punakuonolla silloin kun hän innostuu. Doris on todella herttainen ja mukava kissa, jota on ihan pakko vähän lellitellä. Hän kova kehräämään ja häntä täytyy ehdottomasti silitellä leuan alta. Doriksen lempipaikka on ihmisen sylissä, mieluiten mahdollisimman lähellä kasvoja. Siihen liittyy myös neidin huonot tavat: hän tykkää nyppiä silmäripsiä ja kulmakarvoja – varsin epämiellyttävää keskellä yötä.

doris doris