Brutus
Manx (MAN n 09 51), syntynyt 25.4.1999-2009

Brutus on kotoisin samasta paikasta kuin Boris eli Heikkilän raputilalta ja he ovat ilmeisesti jotakin sukua toisilleen. Heikkilässä on neljä kokonaan hännätöntä emokissaa, kuten Boriksen ja Brutuksen emot, ja heillä syntyy joka vuosi hännättömiä ja puolihäntäisiä kissanpentuja. Brutus on siis alunperin tavallinen navettakissa, kylläkin hännätön. Brutuksella oli veli nimeltä Bill ja me halusimme molemmat tänne asumaan. Valitettavasti Bill-veli kuoli tapaturmaisesti juuri ennen luovutusikää.

Koko pentuajan odotimme kasvaako Brutuksesta manxin näköinen. Juuri 10 kuukauden iässä Brutus sitten hyväksyttiin manxiksi noviisiluokan kautta Järvenpään kissanäyttelyssä 5.3.2000. Tämän jälkeen Brutus on käynyt näyttelyissä kolmesti ja saanut joka kerta sertinsä. Nyt Brutus on kastroitu ja aloittanut näyttelyuraansa kastraattiluokassa.

Hän on manxien tapaan lyhyt ja tukevarakenteinen. Väriltään Brutus on mustavalkoinen, jossa on melko vähän valkoista. Luonteeltaan hän on melkoinen vipeltäjä, jonka lempiharrastuksena on tunkea paikkoihin, joihin ei saisi mennä. Onneksi Brutus on hyvin kiltti ja ystävällinen kissa, joten ei häntä voi moittia pahanteosta.

Brutuksen munaiset pettivät syksyllä 2009.