Harry
IC FIN*Piupaws Harry James Potter

Mustavalkea uros (CRX n 09)
Syntynyt 16.1.2002 - kuoli 26.10.2003
Sukutaulu

"Kissaenkeliksi,
tähden tuikkeeksi taivaalle,
tuulen henkäykseksi poskelle,
auringon nousuksi järven taa.
Kissaenkeliksi."

Harry oli varsinainen Potteri, superhuispaaja. Harry oli vain muutaman tunnin ikäinen, kun hän ensimmäisen kerran mönki ulos pesästä ja muksahti lattialle. Ja siitä asti vauhtia, villiä menoa ja vaarallisia tilanteita riitti. Harry oli joka paikassa hyppimässä, riehumassa ja roikkumassa.

Kun Harryn näki ensimmäisen kerran, niin heti huomasi herran korvat: ne ovat suuret, avoimet, pystyt ja valtavan korkealla. Harrylla oli aika pyöreät silmät, joten ilme oli aina hämmästynyt; luonteeseen sopien. Pojalla oli upea vahva turkki, hienot vartalon mittasuhteet ja piiitkä häntä.

Lokakuussa 2003 Harry löytyi kuolleena lattialta. Ruumiinavauksessa Harryllä todettiin olleen tuntemattomasta syystä johtuva rakenteellinen sydänvika (idiopaattinen restriktiivinen kardiomyopatia, RCM). Tälle sydänvialle on tyypillistä, että se ei aiheuta mitään oireita, kissa on täysin normaali kunnes käy kuten Harrylle. RCM sydänvian syytä ei tiedetä, mutta se on hyvin harvinainen, eikä ole perinnöllinen. Mitään hoitoa RCM:n ei ole, eikä sitä voida kissalla havaita kuin sydämen ultraäänitutkimuksessa. Harryn sukulaiset on nyt kaikki testattuja ja onneksi suvusta ei löytynyt yhtään RCM tapausta, vaan kaikki esivanhemmat ovat terveitä. Harryn siskolla Pirkko Potterilla löydettiin sama sydänvika, mutta niin lievänä, että ainakaan toistaiseksi siitä ei aiheudu Pirkolle minkäänlaista terveydellistä haittaa. Tutkimukseen tarvittavia ultraäänilaitteita on Suomessa vain muutamassa paikassa

Olemme tutkituttaneet noin 30 kissaa toistaiseksi, eikä muita RCM (tai HCM) tapauksia ole löydetty. Myös joitakin muita kissoja on tutkittu sekä Suomessa että Ruotsissa.