Kiti
IC Penmarric Helin Elohopea

Mustasavu kastraatti naaras (CRX ns)
Syntynyt 22.5.1998
Kasvattajat Chris ja Linda Smith, Kanada
Sukutaulu
Omistaja Kati Asuinmaa

Vuonna 1998 Helille tuli tieto Yhdysvaltoihin suuntautuvasta työmatkasta. Käytännöllistä on yhdistää työ ja huvi, joten alkoi selvittely sopivan cornish rex pennun löytämisestä Amerikan mantereelta. Etsinnässä apuna oli Internet, jonka kautta löytyi Kanadasta Nova Scotiasta Penmarric kissala ja sen omistajat Linda ja Chris Smith. Linillä oli juuri sopivan ikäiset pennut, joista valittiin yksivärinen mustasavu tyttö, Kiti. Kitin äiti GC RW Bryban Curiosity of Penmarric on Kanadassa erittäin hyvin pärjännyt näyttelykissa, ollen mm. näyttelykautena 1998-1999 Itä-Kanadan alueen ACFA:n paras näyttelykissa ja samalla tietysti paras cornish rex. Kitin isällä, CH Mycro Bless My Starr of Penmarric:llä on upea sukutaulu, josta löytyy USA:n huippukissoja, mm. Blue Sprs-kissoja.

Kiti on ulkonäöltään paljolti CFA:n standardin mukainen, erityisesti pään muoto poikkeaa Eurooppalaisesta FIFe:n standardista. Kitillä on hyvin reximäinen ilme ja ihanat suuret korkealle asettuneet korvat. Rakenteeltaan Kiti on hyvä ja tasapainonen rex, erittäin siro ja korkeajalkainen.

Luonteeltaan Kiti on vaatimaton ja hiljainen kissa, usein häntä ei edes huomaa muiden joukossa, mutta huomiota saadessaan "Pikku keijukaisemme" osaa nauttia siitä täysin rinnoin. Kitillä oli yhteensä kolmet pennut. Ensimmäinen pentue syntyi 15.7.1999, isänä oli Örkki. Toisen pentueen isänä on Risto ja nämä syntyivät 17.12.1999. Ja viimeisillä 23.11.2002 syntyneillä on isänä Iivari.

Nykyään Kiti asustelee Vaasassa kotikissana, perheessä Kiti-prinsessan palvelushenkilökuntaan kuuluu kaksi ihmistä, valkoinen kotikissa herrasmies ja koira.