Marple
EC Doctrix' Miss Marple

Kilpikonnavalkea naaras (CRX f 09)
Syntynyt 14.11.1999 - kuollut 3.3.2008
Kasvattaja Kirsi Kulmala
Sukutaulu

Marple, jota myös Rintiksi kutsutaan, on Lilun ja Nelsonin ensimmäisestä pentueesta ja rekisteröity Kulmalan Kirsin kasvattajanimelle. Marple syntyi jalat edellä ja Heli päätti heti kirjavat kantapäät nähdessään että tuo kissa on hänen. Muiden pentujen lähdettyä kotoa Lilu ei enää Rinttiään hoitanut jolloin Helin pystykorva Nova adoptoi Marplen. Nova on kyllä toiminyt huvituttina muillekin kissoillemme, mutta tällä kertaa se alkoi jopa tuottaa maitoa! Marple viihtyykin nykyään paremmin koirien kuin muiden kissojen tai ihmisten seurassa.

Rinttiläinen on väriltään kilpikonna van, eli hänellä on kilpikonna väritystä vain päässä ja hännässä, sekä niissä kertaalleen jo mainituissa kantapäissä, muuten hän on puhtaan valkoinen. Marplella on aivan ihana pää ja upeat korkealle sijoittuneet korvat. Jalat voisivat olla vähän korkeammat tai vartalo lyhyempi. Häntä on todella pitkä ja karvakin täysin kihara.

Näyttelyissä Rintti on pentu ja nuorten luokissa ollut useita kertoja värin paras ja tuomarin paras, sekä kerran Best of Best ja kahdesti kategorian paras, toisella kertaa Voittajanäyttelyssä! Näillä tuloksilla hän oli vuoden 1999 paras rex-pentu ja koko Suomen kolmanneksi paras lyhytkarvapentu. Aikuisten luokissakin hän niitti mainetta, ollen mm. VSA ja KPA.

Loppuvuodesta 2007 Marplella todettiin hyvänlaatuinen kasvain nenäontelossa. Valitettavasti sitä ei voitu leikata sijainnista johtuen, joten Marple jouduttiin lopettamaan keväällä 2008.

 

Marple veteraaniluokassa Turun näyttelyssä 27.11.2005. Kuvat Heikki Siltala.