Nelson
IP&EC Doctrix' Lord Nelson

Valkoinen kastraatti uros (CRX w)
Syntynyt 12.11.1997 - kuoli 8.12.2004
Kasvattaja Kirsi Kulmala
Sukutaulu

On tullut aika hyvästien,
viimeisen halauksen.
Sydämeni itkee hiljaa,
sua pois päästäisi en.
Mutta valta ei ole mulla,
suuremmissa käsissä oot,
en voi muuta kuin hyvästellä
ja toivoa että sun parempi pian on.
Pelkään että tuska tää,
koskaan helpota vaan jää.
Olen niin pieni ja voimaton,
mutta tämä mun tehtävä on,
olen sen sinulle velkaa, ystäväin.
Kiitos että olit ystäväni,
kiitos kaikesta.

Nelson oli valkoinen isokokoinen ex-kolli, jolla oli mahtava luonne. Hän oli täydellinen näyttely-persoona, jota voisi kai parhaiten kuvailla sanalla COOL. Nelson oli tyypiltään erittäin eurooppalainen rex. Profiili miltei suora, hyvät silmät, suuret korvat olivat hieman liian "levällään". Turkki oli hyvin vahva ja laineikas. Nelkulla oli suuresta koostaan huolimatta korkeat jalat ja erittäin pitkä häntä.

Nelson kävi ahkerasti näyttelyissä ja oli uransa aikana KPP, 3xTP, 5xVP ja 2xVSK.

Nelkku periytti ansiokkaasti lumenvalkoista väriään: hänen pennuistaan on 7 valkoista ja 6 jotakin muuta väriä. Nelsonilla oli kahdet pennut Lilumme kanssa ja näistä ensimmäiset rekisteröitiin Kirsi Kulmalan kasvattajanimellä Doctrix', näistä jäi Marple kotiin. Toiset olivat ensimmäiset Piupaws pennut ja näistä Arttu jäi kotiin. Nelsonin keskimmäiset pennut syntyivät Darling-Isis' kissalaan.

Nelson kärsi pitkään kroonisesta ientulehduksesta. Sairaus pysyi vuosia kurissa lääkityksellä, mutta lopulta muuttui niin pahaksi, että lopullinen päätös oli pakko tehdä. Jäimme kaipaamaan suurta valkoista Herrasmiestä.