Piupaws pennut

Tässä on joitakin asioita, joita meiltä usein kysytään kun etsitään itselle sopivaa pentua. Kaikki Piupaws pennut ovat rekisteröityjä, myös lemmikkitasoiset. Pentujen minimi luovutusikä on 14 viikkoa, mielellään pidämme pentuja hiukan pidempäänkin kotona. Jokaisesta pennusta tehdään virallinen kauppakirja, käytämme Suomen Kissaliiton kauppakirjaa.

Jokaiselle pennulle haluamme löytää hyvän kodin. Lapset, koirat, kissat tai muut lemmikit eivät ole este pennun ottamiselle. Usein cornish rexit rakastavat vilinää ja vilskettä ja ovat mielellään lasten leikeissä mukana. Rexi kuitenkin sopii myös ainoaksi kissaksi ja rauhalliseen perheeseen jos pennun kanssa seurustellaan ja leikitään tarpeeksi. Pentujen luonteissa näkyy eroja jo parin viikon iästä alkaen ja pyrimme valitsemaan luonteeltaan sopivimman pennun kullekin perheelle, jotta sopeutuminen omaan kotiin sujuu mahdollisimman hyvin.

Joskus paras vaihtoehto on ottaa kaksi pentua, jolloin niillä on seuraa toisistaan ja on kaveri jonka kanssa riehua. Pentujen ei tarvitse olla saman ikäisiä. Onpa joissakin perheissä jo kolmas ja neljäskin rexi.

Rexit on hyvin vilkkaita ja osallistuva otuksia. Ne pääsevät joka paikkaan, hyppäävät korkealle ja osaavat kiivetä ja loikkia. Rexi ei ehkä ole paras valinta, jos etsit rauhallista kissaa joka sopii asumaan perintökristallien sekaan. Rexit ovat älykkäitä kissoja ja joskus niiden kanssa eläminen vaatii hyvää huumorintajua ja pitkää pinnaa.

Hinta

Pennut ovat hinnaltaan 900-1200 €. Hinta sisältää:

- Pentu on virallisesti rekisteröity Suomen Kissaliiton rekisteriin (Fife)
- Pennun mukana saat sen rekisterikirjan
- Perusrokotukset (kissarutto ja kissaflunssat, ns. kolmosrokote) x 2
- Madotukset
- Mikrosiru
- Kirjalliset hoito-ohjeet
- Pentupaketti, joka sisältää leluja ja tuttua ruokaa

"Taso"

Lemmikkitasoinen pentu on kaunis ja mukava lemmikki siinä kuin näyttelytasoinenkin. Pentu vaan ei kaikilta osin täytä rodun standardia ja se ehkä ei pärjäisi näyttelyssä. Useimmat pennut myydään lemmikiksi. Lemmikkitasoisen kissan kanssa voi mennä näyttelyyn, mutta ei kannata asettaa suuria toiveita sen pärjäämiselle. Vastassa voi olla kauniimpi kissa, joka vie voiton. Joskus kylläkin rumasta ankanpoikasesta kasvaa uskomattoman kaunis kissa.

Satunnaisesti syntyy pentuja, joissa on jokin selkeä vika. Tälläinen vika voi olla esim. kollipojalla kivekset eivät laskeudu normaalisti, napatyrä, purentavika, häntämutka tai muu luustovika. Useinmiten tälläinen vika ei kissaa itseään haittaa ollenkaan, eikä millään tavoin laske kissan arvoa rakkaana lemmikkinä ja perheenjäsenenä. Kissa itse ei tiedä, jos sen hännänpäässä joku nikama on vinossa.

Näyttelytasoinen pentu on sellainen, jolla toivomme olevan mahdollisuudet pärjätä näyttelyissä. Näyttelytasoinen pentu on mahdollisimman rotustandardin mukainen ja yritämme valita millä pennulla olisi ehkä potentiaalia näyttelyrintamalla. Mitään takuuta ei näyttelyissä pärjäämiselle voi antaa, mutta toki itsekin toivomme kissoille hyvää näyttelymenestystä.

Siitostasoinen pentu on ajateltu jatkokasvatukseen. Hyvin harvoin myymme kasvatuskissoja.


Sijoitus

Osa kasvatukseen käytettävistä kissoista asuu sijoituskodeissa. Yhteydenpidon kannalta on kätevintä, jos sijoituskoti on kohtuullisen automatkan etäisyydellä - mutta ei välttämätöntä. Yleensä sijoituskoti on sellainen, jonka tunnemme ennestään ja jolla on jo kokemusta kissoista. Sijoituskissa voi olla myös alku omalle kasvatustyölle. Olemme sijoittaneet sekä tyttökissoja että kollipoikia. Jokaisesta sijoituskissasta on tehty yksilöllinen sopimus yhteistyössä vastaanottajan kanssa. Kissaliiton tekemän sijoitussopimuksen "perusmalli" löytyy Kissaliiton sivuilta.

Sijoituskissa ei ole sama kuin ilmainen kissa. Sijoituskodin on sitouduttava käymään kissan kanssa näyttelyissä ja eläinlääkärillä terveystarkastuksissa. Naaraskissan sijoituksessa pennut useimmiten syntyvät sijoituskodissa. Sijoituskissan ottajalla pitää olla aikaa ja joustavuutta, jotta esim. astutusreissut pystytään järjestämään ajallaan.

Sijoitus sopii vastuuntuntoiselle ihmiselle, joka on kiinnostunut kasvatuksen käytännön puolesta ja jolla on sovittaessa resursseja hoitaa kissanpennut. Kollikissan sijoituksessa vastaanottaja ymmärtää, että kollit saattavat merkkailla ja käyttäytyä kollimaisesti.

Jos kaikesta huolimatta tunnet olevasi juuri sopiva koti sijoituskissalle, ota rohkeasti yhteyttä.


Rekisterikirja maksaa vain 34 euroa, joten jos sinulle tarjotaan rekisteröimätöntä pentua, kysy miksi kissalla ei ole papereita!

Heli Tepponen
Paistanojantie 61
21270 Nousiainen
045-6784532

Katja Kinnunen
Helsinki
0500-354847