Pusu
CH S*Änglarna’s Velvet Kiss

Ruskeatiikerivalkea kastraatti naaras (CRX n 09 24)
Syntynyt 24.7.2003
Sukutaulu
Kasvattaja Frida Marklund, Ruotsi

Pusu on tullut Suomeen ruotsalais-suomalaisena kasvattajayhteistyönä. Itse asiassa odottelin pentua toiselta kollilta, mutta kun näin tämän pienen tiikeriraitaisen neidin 5 viikon ikäisenä – mitä sitä odottelemaan, siinä se oli. Täydellinen rexvauveli. Onneksi Frida oli suostuvainen antamaan Pusun Suomeen kasvatuskissaksi.

Yleensä kun ihmiset näkevät Pusun, ensimmäinen kommentti on, että se on ihan tavallisen kissan värinen. No niin, Pusu on maatiaiskissan raidallinen, mutta siihen yhdennäköisyys maatiaisen kanssa loppuukin. Pusu on hyvin pienikokoinen ja hentorakenteinen kissaneiti. Pusulla on kauniit vinot mantelisilmät, joita vielä tummat ”kajalit” korostavat. Pää on hieno kiilamainen, korva pystyt ja suora profiili. Turkki on tiivis ja tiukka rexattu kihara, juuri niin kuin pitääkin.

Näyttelyissä Pusu on käynyt vasta pari kertaa, mutta hurmannut tuomarit käytöksellään. Pusu kehrää ja kiehnää tuomarin pöydällä, mistään ujostelusta ei ole tietoakaan.

Pusu ei jostakin syystä ole suostunut tekemään meille yhtään tabbypentua, kolmesta yrityksestä huolimatta. Nyt annetaan periksi ja Pusu on kastroitu.

Pusu asustelee nykyään kahden kotikissan seurassa Oulussa.