1. KISSAN PÄIVITTÄINEN HOITO

2 HIEKKALAATIKOT

3. CORNISH REXIN KAUNEUDENHOITO

4. RUOKINTA

5. KISSAN TERVEYDENHOITO

6. KISSA”ONGELMIA” JA VINKKEJÄTakaisin pennut-sivuille

1. KISSAN PÄIVITTÄINEN HOITO

Cornish rex on omituisesta ulkonäöstään huolimatta ihan oikea kissa. Eli kiharaista turkkia lukuun ottamatta sen hoito ja käytös ei eroa kotikissasta. Uusi perheenjäsenesi ei ole kovin vaativa lemmikki, vaan hänestä on sinulle enemmän iloa kuin vaivaa.

Kissanpennun tarvikkeet:
- kynsisakset
- kampa, harja ja ehkä kumisuka
- raapimispuu tai kiipeilyteline
- tukeva ja helposti puhdistettava vesikuppi
- pari ruokakuppia
- leluja (mitä enempi sen parempi)
- nukkumapesä
- kuljetusboxi, ehdottomasti muovinen, helposti pestävä ja kestävä!
- hiekkalaatikko ja lapio ja kissanhiekkaa

Jos et halua kissaa sänkyysi nukkumaan (jos rexisi sitä sinulta edes kysyy - ja rexi on mitä mukavin varpaiden lämmittäjä) on pennulle varattava oma rauhallinen nukkumapaikka. Van-ha villapaita pahvilaatikossa on ihan hyvä, hienostuneempia vaihtoehtojakin toki löytyy. Usein rexit pitävät korkeista paikoista ja nukkumapaikka valitaan mm. vaatekaapin ylähyllyltä, mistä on hyvät näkymät koko huoneeseen.

Rexit ovat hyvin leikkisiä ja seurallisia kissoja. Aikuisetkin kissat innostuvat leikkimään. Itse olet parasta huvitusta kissallesi, toiset kissat ovat vielä parempia. Luultavasti rexisi seuraa sinua niin tiskatessa, pyykinpesussa kuin vessassa istuessasi. Rexit hyväksyvät miltei kaiken mahdollisen tavaran leikkeihinsä. Muutaman lelun saat pennun mukana, voit itse keksiä lisää ja kaupoista löytyy monenmoista. Huiska, jossa varren päässä on höyhentupsu, on todella suosittu. Useissa kaupassa myytävissä leluissa on kissanminttua sisällä. Pennut eivät kissan-mintusta välitä, eivätkä kaikki aikuisetkaan. Jotkut kissat hullaantuvat täysin ja kierivät kissanmintun päällä. Useamman kissan taloudessa kissanminttu voi aiheuttaa ongelmia jonkun kissoista suojellessa minttulelua liiankin kanssa mäiskimällä toisia nenille. Saman kohtalon voi saada ihminen, joka veisi lelun pois. Käytös johtuu kissanmintun vaikutuksesta, se on kissalle kuin huume ja kissa on muutamassa minuutissa jälleen oma itsensä.

Monet kissat pitävät ruohon syömisestä ja ruoho itse asiassa sisältää kissan tarvitsemia ravintoaineita. Huonekasvit kissan mielestä kelpaavat samaan tarkoitukseen, mutta monet tavallisista huonekasveista ovat kissoille erittäin myrkyllisiä. Kannattaa kasvattaa purkissa kauran tai vehnän oraita, ne maistuvat useimmille kissoille. Kissa saattaa joskus syödä suuren määrän ruohoa ja oksentaa sen jälkeen. Tämä ei ole vaarallista, vaan kissa näin puhdistaa mahaansa. Jatkuva oksentelu on tietysti vaarallista!

Cornish rexit ovat vain ja ainoastaan sisäkissoja. Kesällä kissa voi omistajiensa kanssa ulkoilla valjaissa, valvotusti aidatulla pihalla, umpinaisessa tarhassa tai verkotetulla parvekkeella. Raitis ulkoilma on kissalle hyväksi, mutta sitä saa riittävästi tuuletusluukusta haistelemallakin. Meillä kissat eivät ole koskaan olleet ulkona, eivätkä ne sinne edes mene vaikka ovi olisi unohtunut auki. Meillä itsellä on kissoilla ulkotarha vapaasti käytössä keväästä syksyyn. Tarhassa rexit käyvät kauniilla ilmalla kurkkimassa ja katselemassa kun kärpäset lentää.